Je nutný ŽL ? A jak to mate s daněmi?
Je nutný ŽL ? A jak to mate s daněmi?
Ahoj zkušené kolegynky
Již třetím měsícem se věnuji livechatu při rodičovske dovolene, všechny vyplaty si poctivě zapisuji a hlídám kvůli dani ,ovšem vůbec netuším jak to s ní vlastně je?! Další a hlavní dotaz je zda až mi(brzy) skončí rodičovska dovolena budu pro tuto praci potřebovat živnostensky list, případně jaký typ živnostenskeho listu máte /RESP.živnost na co?! Nebo jej nepotřebuji? A jaké jsou me povinosti ,pokud budu dělat livechat jako jedinou praci? Soc.,Zdr.....? Předem díky za každou radu ,nejlepe mi prosim napište jak to mate vy a co to obnáši. Děkuju

Re: Je nutný ŽL ? A jak to mate s daněmi?
Já jsem měla ještě před prací na chatu ŽL na zprostředkovatelskou činnost v obasti realit, daním na přidělené IČO a jako hlavní činnost vepíšu do dańového přiznání modeling. Zdravotní pojištění potřebuješ, sociálka není povinná, ale když si ji nebudeš platit, tak pak nedostaneš, kvůli čemu se platí.
-
ramonesoles
Ahoj, chci přispět troskou do mlýna legalnich výdělku z livechatu. Zatim pouze teoreticky protoze teprve zacinam.
Jako prvni vec si zaridim registraci na fú jako umelec /svobodne zamestnani/a oni mi prideli DIC. Soc+zdrav je automaticke.
Jedu na chaturbate, kde uz mam nějaké výdělky. Poridim si kartu payoneer a na tu si budu vsechny penize posilat. Problem vsak nastává v danovem přiznání, ktere budu resit sice az v roce 2015, ale chci vědět co mám čekat. Vydelky jsou v dolarech, pres bankomat si je vyberu v CZK. Ale jak udelam danove přiznání? Prilozim k nemu nejaky elektronicky vypis z payoneer karty? A jakou castku budu danit? Dle nejakeho automatickeho kurzu?
Mate s tim nekdo zkušenost? I s podnikáním jako umelec? Díky Ramon
Jako prvni vec si zaridim registraci na fú jako umelec /svobodne zamestnani/a oni mi prideli DIC. Soc+zdrav je automaticke.
Jedu na chaturbate, kde uz mam nějaké výdělky. Poridim si kartu payoneer a na tu si budu vsechny penize posilat. Problem vsak nastává v danovem přiznání, ktere budu resit sice az v roce 2015, ale chci vědět co mám čekat. Vydelky jsou v dolarech, pres bankomat si je vyberu v CZK. Ale jak udelam danove přiznání? Prilozim k nemu nejaky elektronicky vypis z payoneer karty? A jakou castku budu danit? Dle nejakeho automatickeho kurzu?
-
sexenjoying
ramonesoles píše:Ahoj, chci přispět troskou do mlýna legalnich výdělku z livechatu. Zatim pouze teoreticky protoze teprve zacinam.
Já se připojuji k tomuto dotazu. Prosím o vysvětlení. Taky nějak nechápu, jak pak zahrnout výdělek v cizí měně do přiznání. Jsem zaměstnanej a mám i ŽL, takže sociál a zdravotní mám pořešený, jde mi jen o to jak v roce 2015 zahrnout do přiznání ještě výdělek z Livechatu, pokud nějakej bude
Livechaty žádný ŽL nevyžadují a není tajemstvím, že většina holek si na livechatech přivydělává načerno. Těžko ale čekat, že se s tím budou svěřovat na fórech
Šikovná účetní si však bude vědět rady, jak zdanit zahraniční výdělky.
Šikovná účetní si však bude vědět rady, jak zdanit zahraniční výdělky.
-
sexenjoying
Tak já se samozřejmě do odvodu daní taky moc nehrnu. Zvlášť když to chci zkusit jako příležitostný přivýdělek. Ale pořád se mluví o tom jaký jsou pokuty, když na vás FU příjde. Na druhou stranu si říkám jak na mě asi může přijít, že jo?
neporadil by někdo účetní, která se vyzná v problematice livechatů ? díky
Ahoj modelky, poradíte prosím, účetní pro livechat v blízkosti Orlové, Ostravy a Karviné, děkuji.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat - když většina holek pracuje na chatu sama na sebe *načerno* bez ž.l., opravdu to prochází? Nebo jak by na to mohl FÚ přijít? Uvažuji právě o vyřízení ž.l., pokud to není nutné, raději bych samozřejmě bez, ale mám z toho docela strach, že by se na to mohlo přijít.......
Poradí někdo?? Díky, V*
chtěla bych se zeptat - když většina holek pracuje na chatu sama na sebe *načerno* bez ž.l., opravdu to prochází? Nebo jak by na to mohl FÚ přijít? Uvažuji právě o vyřízení ž.l., pokud to není nutné, raději bych samozřejmě bez, ale mám z toho docela strach, že by se na to mohlo přijít.......
Pokud začínáš, tak máš čas se daněmi zabývat až něco vyděláš. Jak už tu někdo psal, dělat webku jde například na "modeling" nebo autorskou smlouvu (tj.bez žl). Kdybys jela načerno, s největší pravděpodobností na to nikdo nepřijde, ale nezapomínej na lidskou závist, když uvidí, že si stále kupuješ nové věci a chodíš jak ze žurnálu
. I pro dobrou kamarádku, pracující denně deset hodin za pokladnou v supermarketu, to může být těžko stravitelné sousto